munkaeromegtartas-logo-v5

HOGYAN DOLGOZOM?

Ismerje meg a munkafolyamatot!

Az általam kitalált és menedzselt juttatási rendszerrel a munkatársi állomány fluktuációja felére esik vissza.

munkaeromegtartas-logo-v5

Négy
egyszerű lépésben

ELSŐ LÉPÉS

Feltérképezés

JUTTATÁSI RENDSZER, FLUKTUÁCIÓ

Feltérképezzük cége „szokásrendszerét”, azaz figyelembe vesszük, ha volt már valaha juttatási rendszere, és azt is, ha még soha nem alkalmazott ilyet. Erre elsősorban a munkavállalói miatt van szükség.

Igényed szerint kiszámoljuk, hogy mekkora fluktuációs költsége van Önnek, azaz a ki-, és belépő munkatársakkal való foglalkozás mekkora veszteséget termel a vállalkozás számára.

Ezen költség és a kívánt cél ismeretében kialakul az a keretösszeg, amin belül érdemes mozognunk, és az, amit a legjobb munkatársainak szeretne adni.

Kialakítjuk a vállalat számára érdekes palettát, amiből munkatársai szabadon választhatnak.

MÁSODIK LÉPÉS

Beszélgetések

4 ÉS 6 SZEM KÖZÖTT

A költségkeret és a paletta meghatározása után négyszemközti (akár a munkatárs hozzátartozójával együtt hatszemközti) beszélgetéseket folytatunk. Ez rendkívül fontos lépés, hiszen a célunk az, hogy a kolléga a fontosság és megelégedettség érzésével álljon fel az információcsere után. Szabad akaratából választani tudjon a lehetőségek közül.

HARMADIK LÉPÉS

Adminisztráció kialakítása

FELADATOK, TEENDŐK

Elkészítjük a teljes adminisztrációt, és a program teljes időtartama alatt el is látjuk az ezzel járó feladatokat.

NEGYEDIK LÉPÉS

Elköteleződés fenntartása

ISMÉTLŐ BESZÉLGETÉSEK

Hogy ne csak kampányszerűen, rövid ideig tartson a kollégák motivációja, évenként ismétlő beszélgetésekkel tartjuk fent az elköteleződésüket. Segítségükre vagyunk kérdés esetén, mellettük állunk a kárbejelentéseknél, megmutatjuk a befektetési számlájuk gyarapodását…egyszóval minden munkatárs kap egy számára kijelölt kapcsolttartót, akitől kérdezni tud.

munkaeromegtartas-logo-v5

Jól hangzik? Vágjunk is bele!