Mándi Melinda vagyok: juttatási szakértő,

18 év tapasztalattal.

5768km

Belső indíttatásból végzem a munkám 18 éve. Miből is táplálkozik ez a hivatástudat? Egy nagyon szomorú, és egy egész életet meghatározó eseményből: tízévesen elvesztettük édesanyánkat. Így nagyon korán megtanultam: olyan, hogy „velünk semmi baj nem történhet” – bizony nincs.

Innentől kezdve még jobban vágytam a biztonságra a családommal és a jövőnkkel kapcsolatos területeken. Gondoltam, ha ez nekem fontos, akkor mindenkinek az kell legyen. Így lettem az „okos pénzügyes” magánemberek életében, és elkezdtem valódi értéket teremteni.

Ahogy teltek az évek, egyre jobban vágytam rá, hogy tudásomat megoszthassam másokkal. Így csatlakoztam 12 éve Magyarország egyik piacvezető pénzügyi közvetítő cégéhez, és lettem hálás vezetője a jelenleg 17 fős csapatomnak. Ennél a vállalatnál olyan törődésben van részünk munkatársként, hogy eszünkbe sem jut innen tovább állni.  

Manapság hétköznapi jelenség, hogy 1-2 évet töltenek az emberek egy munkahelyen.  Jó munkatársakat egyre nehezebb találni, hiszen a munkaerőpiac teljesen átalakult. Akár egyetlen munkatárs elvesztése, elindíthat egy óriási hullámot a tengeren. Hosszú éveken keresztül nem kellett ezzel törődni, hiszen egy álláshirdetésre akár százan is jelentkeztek, és csak ki kellett választani a legmegfelelőbbet. Ma bizony az is csoda, ha 2-3 pályázat beérkezik a munkaadókhoz.

Három évvel ezelőtt egyik ügyfelem a vállalati fluktuáció visszaszorítására keresett megoldást, mely több milliós veszteségek okozott. Megkérdezte Tőlem, mit kellene tennie, hogy nála is hosszú ideig dolgozzanak a kollégák. “Munkahelyi monogámiám” okán számára én voltam ebben a hiteles forrás. Az ő kérésére fejlesztettem ki azt a lojalitási programot, ami nagyon szép eredményeket hozott.